Семінар вчителів хімії

2013-04-12

«Мистецтво й майстерність навчання й виховання полягає в тому, щоб, розкривши сили й можливості кожної дитини, дати їй радість успіху в розумовій праці. А це означає, що в навчанні має бути індивідуалізація – і в змісті розумової праці (в характері завдань), і в часі.

Досвідчений педагог дає одному учневі дві, три,а то й чотири задачі на урок, іншому ж – тільки одну. Один одержує складнішу задачу, інший – простішу.»

/Files/images/1213_navchalniy_rk/Семінар хімія.jpgСаме ці слова В. Сухомлинського стали девізом міського семінару вчителів хімії, що відбувся 12 квітня 2013 року в загальноосвітній школі І-ІІ ступенів №10. Тема семінару: «Диференційний підхід до індивідуальної та колективної роботи на уроках хімії».

Під час семінару усі присутні відвідали урок обміну досвідом у 8-му класі на тему: «Йонний зв’язок», який підготувала вчитель хімії ІІ категорії, заступник директора з навчально-виховної роботи Дишук Наталія Василівна. Метою семінару стало вдосконалення професійних, інформаційних та інноваційних компетентностей вчителів хімії щодо використання ними методів навчання під час диференційного підходу до колективної та індивідуальної роботи на уроках хімії.

Наталія Василівна використала різні форми і методи роботи на уроці. А сам урок був не звичайний, а у формі мандрівки. Учні мали змогу помандрувати разом із відомими всім козаками з мультфільму «Як козаки сіль купували» в пошуках солі та допомогти їм наповнити мішки,але не тільки здобутою сіллю, а найголовніше – знаннями, які отримали під час уроку. Також дізнались багато цікавого про використання солі, про історію виникнення йонного зв’язку. А протягом уроку учні отримували послання із завданнями від козаків та виконували їх.

Отож, наповнивши віз мішками із здобутими знаннями, учні продовжуватимуть свою мандрівку у цікавий світ хімії. І, можливо, ці знання допоможуть їм у майбутньому житті, і дуже надіємось, що когось надихатимуть на важливі відкриття в галузі хімії.

Кiлькiсть переглядiв: 320

Коментарi

Новини

Опитування

Хто відвідував наш сайт?

Календар

Попередня Березень 2024 Наступна
ПВСЧПСН
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031